Stroomstoring Noord Holland zorgt voor problemen

Als gevolg van een grote stroomstoring in de provincie Noord Holland kampte diverse providers van mobiele netwerken met problemen. Door de stroomstoring waren ook verschillende websites onbereikbaar geworden.
Een groot deel van de telecomproviders waaronder T-Mobile, Vodafone en in mindere mate KPN bleken niet in staat om het mobiele netwerk volledig operationeel te houden. In grote delen van Noord Holland was het dan ook moeilijk om te bellen, smsen en internetten als gevolg van de stroomstoring.

T-Mobile

Op de website van T-Mobile was te lezen dat ongeveer 70% van de masten in de regio was uitgevallen. Andere masten konden door middel van een speciale noodvoorziening tot drie uur na het begin van de stroomstoring worden voorzien van noodstroom.

Vodafone

Ook Vodafone ondervond last van de grote stroomstoring in Noord Holland. Het merendeel van de masten van Vodafone is voorzien van batterijen die het ongeveer een uur volhouden. Belangrijke knooppunten daarentegen worden voorzien van stroom door middel van noodaggregaten. Ondanks deze maatregelen waren er echter toch veel problemen in de regio en ook waren kleine storingen met vaste telefonie en internet via Vodafone Thuis in het hele land toe te wijzen aan de stroomstoring.

KPN

KPN meldde dat het netwerk goed overschakelde naar de noodstroomvoorziening. Desondanks was het wel moeilijk om verbinding te krijgen via het mobiele netwerk. “Het was wel druk op het netwerk. Daardoor is congestie ontstaan” , aldus een woordvoerder van het telecombedrijf.

10 Reacties

 1. Conny Reply
  • Yvonne Reply
 2. A.s. Melse Reply
 3. Theo Rijkhoff Reply
 4. john luder Reply
 5. l.krimpmann Reply
 6. Th Zuijdam Reply
 7. mazee Reply
 8. janson Reply
 9. Wout Reply

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *